Mobilya ve Dekorasyon

0 Bahçe Dekorasyonunda Ahşap ve Hasır Mobilyalar




Bahçeli evler için mobilya seçimi çok önemli.Seçilen mobilyanın kullanışlı olması,sağlamlığı,evin ve bahçenin dekorasyonuna uyumu ve dayanıklığı öncelikle dikkat edilmesi gerekenler.Maalesef 2012 yazıda 2 gün sonra bitiyor ve eylül ayının gelmesine ve tabiki sonbaharında gelmesine 3 gün kaldı.Sizleri bilmem fakat ben bu kışın bahçenin keyfini süreceğim.Neden ? diye sorarsanız İzmir'deki evim bir apartmanın 2. katındaki bir daire ve cadde üstünde.Apartmanın küçük bahçesi 18 dairenin kullandığı ve sadece eve girip çıkarken kullandığımız bir alandan ibaret.2013yılının haziran ayına kadar eşim ve çocuklarımla Rize/Ardeşen Pirinçlik (sıfat) köyünde eşimin anne ve babasıyla yaşayacağız.Bu güzel memleketin kışını ilk defa göreceğim bizim gibi İzmir de yaşayanlar kara hasret yaşarlar.Kasım ayında 10 olacak oğlum,7 ve 6 yaşındaki kızlarım hayatlarında ilk defa adam gibi kar görecekler :).Bahçede kış için yapmayı planladığım çok şey var.Öncelikle karların üstünde mangal keyfi:) Bahçe mobilyalarımız şehirde yaşayanların zor bulacakları türden büyük kütükten bir masa ve küçük kütüklerden tabureler:) Şu an bahçede bir hamağımızda var anlayacağınız oldukça doğal bir ortamda kendi sebze ve meyvelerimizle oldukça organik ürünler ile sağlıklı bir şekilde besleniyoruz.Şimdi hep beraber güzel bahçe dekorasyonlarına,bahçe düzenlemesi nasıl yapılır,bakalım ve tabiki dilimiz döndüğünce yorumlayalım.


 Hem bahçe hem balkon,teras,verandalarda kullanılabilecek şık ve kullanışlı ahşap bir masa ve ahşap sandalyeleri.Masanın çevresine bank misali ahşap sedir oldukça bahçe mobilyalarıyla uyumlu olmuş.Balkonun dışında ayrı bir balkon yaratılmış.
 Bahçelerde görmeye alıştığımız büyük vazo saksılar çok hoşuma gidiyor.Şu park bitkilerinden dikilmiş olan vazoların kabarık desenleri ve siyahın en canlı tonunun kullanıldığı saksılar.Bu büyük saksılar bahçe içinde değilde kapı girişinde nöbet tutan3 koruma gibi görünüyor:)
 Oldukça sıradan ama çok sevimli bir bahçe dekorasyonu.Bahçelere çamur olmaması ve bahçe dekorunun bir parçası olan çakıl taşları döşenmiş.Büyük bahçe saksıları kendini bu bahçede bu sefer maviler içinde sergilemiş.
 Siyah hasır kumaşı beyaz tercih edilen tekli bahçe koltukları sanki bahçe berjeri gibi görünüyor:)Siyah hasır bahçe sehpası koltuklarla takım .
 Bahçelerdeki çimlere basılmaması ve bahçede dolaşanların ayakkabılarının pislenmemesi için bu tarz bahçeye döşenen taş modelleri oldukça kullanışlı ve bahçeler içinde çok şık duruyor.Bahçeyi yere döşenen spotlarla aydınlatmayı tercih etmişler
 Ayaklı büyük bir kadehi andıran saksılar oldukça ihtişamlılar.Bu bahçeler ya çok büyük ve lüks evlere ait yada bazı resmi ve özel kurumlara ait diye düşünüyorum.
 Çiçeklerle döşeli botanik bahçesi gibi yemyeşil bir bahçe.Bahçenin tam merkezine yuvarlar ahşap 6 kişilik bir masa koymuşlar.
 Uzun dikdörtgen demir masa ve sandalyelerden oluşan güzel bir bahçe mobilya grubu.Bahçedeki büyük saksılarıda demir bahçe mobilyalarınla uygun seçerek uyumu güzel yakalamışlar.
 Bahçe aksesuarlarının ,bahçelere konulan heykellerin olduğu güzel bir bahçe dekorasyonu.
 Ahşap büyük sehpa ve 2 li hasır beyaz renk bahçe mobilyası tercih edilmiş.Yine hasır saksılar ve fenerler ile aydınlatılmış havuzlu evler içinde ahşap şezlonglar.Oldukça büyük,lüks ve şık bir bahçe
Güneşe ve yağmura dayanıklğı ve bahçe dekoruna uyumlu olduğu için rahatını düşünenlerin terciği hasır bahçe koltuk takımları.Bu bahçede gece gezerken bu heykelle karşılaşmak ürkütücü olurdu:)
 Üsteki fotoğraftaki bahçenin daha geniş alanda çekilmiş 2. fotoğrafı.
Çok ilginç bir bahçe dekorasyonu. Sanırım bu bahçeye masaların olduğu bölüme sanki alçak bir havuz gibi kullanılması için böyle bir dekor tercih edilmiş.
Koyu gri ve siyah karışımı hasır tam takım bahçe koltukları,sehpası,masası ve sandalyeleri.Bahçede kullanılan siya renk aksesuarlar ve saksılar ile oldukça uyumlu.Ahşap ayaklı gölgelik bir kameriye havasında.




Yorum

0 Adet Yorum Yapıldı " Bahçe Dekorasyonunda Ahşap ve Hasır Mobilyalar "

Yorum Gönder

 
Üste Çık Copyright © 2011-2013 | Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapmak Yasaktır! | Platinum Türkçe Blogger Teması