Mobilya ve Dekorasyon

1 Çok Modern Banyo Dekorasyonları




Kadınların evlerinde en çok önemsedikleri,Dekorasyonu konusunda en hassas oldukları ve Hijyen kurallarına en dikkat edilen yerler evlerin mutfak ve banyolarıdır.Sizlere göstermek istediğim çok farklı,modern,şık banyo dekorasyonları var.Belki bu dekorasyonlar bize fikir verebilir.Banyodan çıkmak istemeyeceğiniz şekilde tasarlanmış bu banyoların küvetleri ve jakuzilerinde alışık olduğumuz türden değil.Buyrun hep beraber bakalım yorumlayalım.
Aralarında bana en ilginç ve diğerlerinden hatta normalinden değişik gelen bu banyo tasarımı.Şu yuvarlak küvetin güzelliğine bakarımsınız? Sanki kovboy (western) filimlerinde bir hana girmiş tabi lüks bir han bu :) ve odamdaki banyodayım.Fıçı şeklindeki su kovaları,Kuyu şeklini andıran küvet,Islak zemin yer döşemeleri,Mumlarla elde edilen romantik loş hava,Küveti ve duvarları kaplayan granit mermer Harikalar.Takunya bile var :) hani şu eskilerde sarayların,köşklerin hamamlarında giyilen şimdi ise sadece halka açık şehir hamamlarında görebileceğiniz yürüdüğünüzde tak,tak diye ses çıkaran bize nostalji yaşatan takunyalar.
Ahşabın bu şekilde banyoda kullanılmasına çok ta alışık değiliz.Fakat bu ahşap banyo mobilyaları,günümüzde yeni yeni kullanılmaya başlanan çürümeyen ve ıslak zeminlerde kaymayı önleyen ahşap banyo zemin döşemelerinden oluşan bu banyo gerçekten de çok güzel.Banyo duvarlarına uygulanan ıslak zemine,mutfaklara ve banyolara döşenebilen duvar kağıdı ile kaplanan bu banyonun desenleri banyonun gizemini artırmış.Yine şu son senelerde evlerde de kullanılmaya başlanan şık banyo lavobaları.Bu tarz lavabolar eskiden çok lüks oteller ve lüks mekanlarda kullanılırdı.Banyo paspasının rengi ahşap mobilyalar ve Duvar kağıtlarıyla çok uyumlu.Banyonun küveti oval ve çevresi Banyonun dekorasyonuna uygun olarak kaymaz ahşap zeminle döşemesi ile kaplanmış.
Cam göbeği mavi tonlarında nefis bir banyo dolabı,Küçük sade ve kullanışlı.Çok büyük bir banyonuz yoksa çok fazla büyük banyo mobilyaları tercih etmeyiniz.Banyonuz olduğundan daha küçük görünür ve boğucu bir havası olur.
Bu resmi görünce çoook eski bir anım aklıma geldi çok güldüm:). O aralar 18 yaşlarındayım uzaklarda yaşayan bir akrabamız yaşadığımız şehre geldi ısrarlarımıza rağmen bizde kalmayarak kendine hilton otelinde yer ayırttı.Tabi hilton otelini duyunca ne yapıp ne edip üç kuzen dayımızı ziyaret edip hem otelin hemde odasına görmek için planlar yaptık ve otele gittik.O aralar hilton şehrimizdeki en lüx otellerden biri içini de hiç görmedik 36 katlı dev bir gökdelen .Köyden indim şehire misali otele girdik havalara,sağa,sola bakına bakına.Girdik ama ya bizi otele almazlarsa diye en şık kıyafetlerimizi giydik kokoşlar gibi süslendik makyaj yaptık :). Resepsiyona yöneldik resepsiyoncu bizi taa karşıdan süzmeye başladı.En kibar halimizle daha önceden geleceğimizi haber verdiğimiz dayımızın adını soyadını söyleyerek bizi beklediğini söyledik.Tabi adam bizi hayat kadını sanmasın diye 1. dereceden dayımız olduğunuda :).Resepsiyonist bizi manalı gözlerle süzdükten sonra yanımıza Bellboyuda vererek odaya yolladı.Neyse dayım kapıyı açtı dayımda 30 yazlarında filinta gibi mesleğinde kariyeri olan yakışıklı bir adam o sıralar.Biz sözle dayımla sohbet ediyoruz ama gözlerimizle de odayı süzüyor acaba camdan baksak bu kadar yüksekten manzara nasıl diye merak ediyoruz.Tabi o zamalar o kadar yüksek binalar çok yok olanlarda otel filan biz hiç o kadar yükseğe çıkmamışız,uçağa bile binmemişiz.Odanın telefonu çaldı dayımın bir arkadaşı gelmiş onunla konuştu .Odaya davet etmesinin uygun olmayacağını düşündüğünden sanırım beni lobide bekle aşağı iniyorum yeğenlerim var burda dedi ,gitti.O kapıdan çıkar çıkmaz üçümüz birden cama koştuk:) ooo ne yüksek,ne güzel bir manzara inanılmazdı :).Mini buzdolabını kurcaladık sonrada odanın banyo ve wc sine yöneldik.Karşımıza aynı bu banyoya benzer bir banyo çıktı. Banyoda duş ve iki adet tuvalet var :) ikiside bunun gibi ve alafranga:) Çok güldük otel sahiplerini görgüsüzlükle suçladık :)İki tuvalet yan yana  kim yan yana oturup ta mıçarki :). Sonra birinde rezervuar olduğunu diğerinde olmadığını gördük ve birinin çiş için diğerinkinde büyük tuvalet için olduğuna kanaat getirdik.Sonradan öğrendim ki o tuvalet değil Popo yıkama yerimiş :) evet en çok italyanların kullandığı taharet alırken hiç elini kullanmadan çeşmeyi açıyorsun tam alta popona doğru hedef almış bir taharet çeşmesi var suyu açtığında tam hedefi buluyor ve tanzikli suyla poponu yıkıyor:) Bu Banyoda da hem alafranga wc hem popo yıkama tuvaleti lavabosu artık adı neyse o var :) Yani benim gibi cahillerin bilgisine italyanlar yatırımı nereye yapıyormuş popoya :)
Sanırım bu banyo dublex bir evin çatı katındaki yatak odasındaki ebeveyn banyosu.Oldukça şık bir banyo lavabosu ve dolabı olan çok fazla büyük olmayan şirin bir küvet ve keyif çatan plastik bir ördekten ibaret :)
Bu banyo sanırım aynı zamanda hani şu zayıflattığı söylenen buhar banyosu.Yoksa niçin bu kadar camlı kapılarla sıkı sıkıya kapalı olsun ve neden banyoda oturmak için bir bank olsun El yıkama ünitesi ve Alafranga wc güzelmiş ama değilmi? Mozaik banyo fayans ve zemine döşenen fayansların rengide çok hoş

Sana kırmızı çok yakışıyor :)Kime yakışmaz ki en çok romanların sevdiği ateşi tutkuyu temsil eden kırmızı.
Bu banyo çok güzel bakarmısınız Allah aşkına şu renklerin uyumuna,yuvarlak lavabosuna oval küvetine hiç el değmemiş caanım havlularına :).Banyo aynasının çevresinde çerçevesinde uygulanan desenlere banyo tartısı bile var :) fiyatı ne kadar acaba bu banyonun?
Ekose duvar kağıdı,Ekose fayanslara hiç denk gelmedim gördüsem de bunlar gibi tam ekose değildi.Ne kadar büyük ve kullanışlı bir banyo Banyonun penceresi ve kapılarından biri evi çepeçevre saran geniş balkona çıkıyor okyanus manzarası da harika hani.Gerçi onlar özellikle de küvetin yanındaki büyük pencere gerçek değildi Dekoratörler ürünlerini sunarken bu tarz sanal gerçek olmayan dekorasyonlar kullanıyorlar . sadece üzerinde perde olan bir deniz manzaralı duvar dövmesi,duvar kağıdı resmi ne deniyorsa işte o olabilir
İşte yine çok şık,çok modern bizlerin ancak nette görebileceği yada rüyalarında parası çok olanların ise banyosunda görebileceği oldukça pahalı bir fiyatı olduduğunu düşündüğüm bir banyo tasarımı,modeli,dizaynı.Küvetin üstündeki mozaik deniz ve dağ manzarası harika,Banyodaki duvar nişleri çok güzel aydınlatma spot ve nişler sayesinde sağlanıyor İlk bakıldığında sadece şu berberlerin kullandığı havlupanlara benzeyen ama dikkatli baktığınızda da çift taraflı lavobası olan tasarımı görüyormusunuz.Havluların sağında ve solunda olan sabunları fark edinceye kadar onu havlupan zannettim:)
En göz alıcı yeri sizce neresi? Bence bitkilerle botanik bahçesi gibi dekore edilen küveti.Pencere kenarında manzaralı bir küvet . Umarım dışarıdakilerde sizin manzaranızı görmez:) Banyodaki tüylü yumuşacık paspasın rengi banyo dekorasyonu ve duvarlara uygulanan fayanslarla uyum içinde.
Burası ya bir kral dairesi Ya osmanlı saraylarından birinin banyosu olmalı :) Bakın burdada popo yıkama tuvaleti var :) Yahu amma zor iş ordan kalk oraya otur tam isabeti sağla nişan al ve popoyu yıka.Hem herkesin poposunun büyüklüğü aynı değilki :) küçük popolular nasıl yapar bilmem ıskalama ihtimalleri çok fazla . Büyük popolular ise poponun tamamını yıkayabilir tabi tuvalet kağıdı bittise ve burasıda lüks bir restoranın tuvaleti olsaydı artık nasıl kurulardı bilmem yerdeki tüylü paspası kullanmak zorunda kalabilirdi:). Oturmuş kıçını paspasa sürüyor ve o anda kapıyı biri pat diye açıyor :) anlat bakalım durumu :)
Artık denize,havuza gitmeye gerek kalmaz böyle bir banyonuz varsa:) Hiç bir su küvete dolduğunda böle mavi deniz gibi durmaz yemeyin bizi şimdi :) içine az mavi gıda boyası atarak deniz mavisi bir su elde ederek zaten hoş olan bir küvet ve banyoyu bize daha da hoş gösteriyorsunuz değilmi? :)
Mor rengi renklerin arasında en özel olduğunu düşündüğüm bir renk.Zemine şu kömür karası halıyı sereceklerine pardon paspası , aynı renklerde ve dokuda mor bir paspas serselerdi ya. Tamam burdada iki adet tuvalet yan popo yıkaması ayrı olan wc var. ama bir sayfada bu kadar çok POPO yazarsam blogum hiçte olmayacak google aramalarında çıkacak ve nette sıkı bir popo görmek isteyenlerin karşısına çıkıp nerde len benim popom diye blok sahibine küfür eden kırolara hizmet edecek:)
Bugün mozaik fayansların çokça kullanıldığı banyo tasarımlarından birini daha görüyoruz. Bu sefer sadece küvetin çevresine uygulamışlar iyide yapmışlar.Duvarlardaki kabartmalı desenli fayanslarda nefis.
En lüks Banyolar,Modern Banyo Tasarımları,Banyo Dekorasyonları,Banyoları Dekore Etme,Islak Zemin,Küvet Modelleri,Yeni Lavabolar,Banyo Trendi,Banyo Fayansları





Yorum

1 Adet Yorum Yapıldı " Çok Modern Banyo Dekorasyonları "

Adsız dedi ki...

Otellerde kullanılan mobilyaların rahatlığına ve estetiğine çok dikkat ederim. Gittiğim her otelde önce otel mobilyaları dikkatimi çeker.


15 Kasım 2013 00:47

Yorum Gönder

 
Üste Çık Copyright © 2011-2013 | Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapmak Yasaktır! | Platinum Türkçe Blogger Teması