Mobilya ve Dekorasyon

2 Eski tarihi konakların dekorasyonları




1930 Yıllarında tuğla ve kireç kullanılarak yapılan tarihi konağın iç dekorasyonunu beraber görelim istedim.Ev gizemli ve ürpertici görünmesine rahmen evin iç Aydınlık ve ferah.Mobilya seçimleri,Ev dekorasyonu bir konak için uyumlu eski antika değerindeki mobilyalardan oluşuyor.Antika aksesuarların kullanıldığı bu konakta,odalar, yüksek tavanlı büyük elips ferforje yapılmış merdiven art deko ve antika cam sanayi büyüleyici fenestrasyon ile dekore edilmiştir.82 Yıllık eski bir bina olmasına rahmen tüm şatavatıyla ayakta duran bu mimari yapı çevresindeki yapılan evlere de tuğla dış döşeme konusunda fikir vermiş ve çevre binalarda dış yüzeylerini bu konak gibi yaptırmışlar.Buyrun hep beraber Antika eşyalar ile dekore edilmiş eski ev dekorasyonuna atıfta bulunan bu güzel evi gezelim.

Yüksek kapıların üstünde kapı alınlığı gibi görünen alçı süslemeler ilk bakışta dikkat çekiyor.Evin içinde sütun şeklinde görünen kolonları çelik ile destekleyerek evin dekorunun bir parçası gibi görünmesini ustalıkla sağlamışlar.Oldukça şatafatlı olan konak perdeleri çok hoş.Duvarlarda yağlı boya resimlerden çok güzel dekorasyonlar yapmışlar.

Dönen merdivenin ihtişamı başımı döndürdü.:)
3katlı olan tuğla dış döşeme bu 82 senelik bina yaşına rağmen çok genç görünüyor.Tabiki iyi bir tadilat ve dekorasyonla.
Tam bir konak mutfağı.Tavandan sarkan sarkaca asılan tavalar,yüksek mutfak tavanı,ahşap tabureler,karataş diye tabir ettiğimiz 3 boyutlu fayanslar,Tabakların ,fincanların sıralandığı terekler,raflar, ahşap mutfak mobilyaları ile bu mutfağı beğendim.

Yatak odası avizesi ve siyah beyaz yatak örtüleri çok hoşuma gitti.Karyola örtüsü sanırım ipek.Kartonpiyer tavan süslemeleri,yağlı boya tablolar,Antika yatak odası aksesuarları harika.
Evin en şatafatlı ve şık yeri sanırım bu hol ve koridorlar.Pirinç kapı tokmakları gül şeklinde.Pirinç kaplı mobilyalar çok şık
Merdivenlerde kaymaz halı döşeli.Ahşap merdivenli konağın merdiven trabzanlarıda alışılmışın dışında.
Uzaktan triblex konağı ve evin görkemli girişini görüyoruz.




Yorum

2 Adet Yorum Yapıldı " Eski tarihi konakların dekorasyonları "

Unknown dedi ki...

Dilek, sayfani zevkini cok begendim. Zevk'in egitimle, zenginlik ve saraylilikla alakasi yok. Goruyorum ki ruhunda var asalet, zevk nasil isimlendirirsen. Sevgiyle kal
Nuray Seker Bekoglu


19 Şubat 2013 02:49
Nazarca:Dilek Özatmaca (özsoylu) dedi ki...

Sevgili Nuray
Bu güzel yorumun ruhumu okşamadı desem yalan olur.Beni ne kadar güzel cümlelerle betimlemişsin çook teşekkür ederim.Bu blogumda elimden geldiğince sizlerinde benim gibi beğeneceğinizi düşündüğüm güzel dekarasyon önerilerini ve içerikleri paylaşmaya çalışıyorum.Fakat malesefki Türkçe imla hatalarım çok fazla oluyor.İnanki bu yorumun benim için çok değerli çok teşekkürler senin bu güzel yorumundan sonra blogumla daha çok ilgileneceğim.www.nazarca.com adlı web sitemide ziyaret edersen memnun olurum sağlıcakla kal.


3 Mart 2013 14:37

Yorum Gönder

 
Üste Çık Copyright © 2011-2013 | Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapmak Yasaktır! | Platinum Türkçe Blogger Teması