Mobilya ve Dekorasyon

1 HAYAL ARŞİVLİK MODERN SALON DEKORASYONU LÜKS EVLER




Ne zamandır bu blogumda hayalimdeki güzel yerleri sizlerle paylaşmadığımı fark ettim. Nazarca.com sitemde geçirdiğim vakitten bloglarımla ve diğer sitelerimle ilgilenmeye pek fırsat bulamayıp aslında blogumu takip eden sevgili ziyaretçilerime de ayıp etmiş oldum. Bunun için bugün buraya gelip sizinle küçük bir sohbet etmek istedim hemde bir kaç çok şık ve güzel salon ve banyo dekorasyonunu sizlere de göstereyim istedim.  Bu kadar lüks ve güzelini hayalimde canlandırabilmem için böyle güzel görsellere ihtiyaç duyuyor insan. Tabi ömrümüzün büyük bir çoğunluğunu evinde geçiren insanlar için ev çok önemlidir hele ki bayanlar için bunun önemi daha çoktur. Hangi kadın istemezki evinde güzel, kaliteli ve kullanışlı eşyalar olsun. Resimdeki evler gibi modern mobilyaları lüxs evleri olsun? Tabi ki her kadın ister istemem diyenin de aklına şaşarım zaten.

 Bu banyo sanki çok lükx ulaslar arası turist taşıyan Gemilerin özel kral dairelerinin ya da suitlerinin banyoları gibi. İçeride kullanılan malzeme ve renk uyumu harika. Şu ayak yıkama leğenlerine benzeyen lavabolara da bir türlü alışamadım ama sempatik görünüyorlar. Tavandaki küçük spotlar banyoya ayrı bir şıklık katmış. Şu pencereden uzanıp bakasım geldi nereye açılıyor acaba?  Ben banyonun ortasında duran şu eski tip ayaklı küvetleri sevmiyorum. Ne bileyim banyo olduğunda her yerin ıslanması beni rahatsız eder. Sanki küvet bir köşede durmalı gibi geliyor bana.  Birde burdaki banyodaki Küvetin yan tarafının Banyonun dekorasyonuna uygun bir şekilde fayansla kaplı olmasını sevdim. Zira orda bembeyez bir Küvet sırıtırdı. Sade altın varak işli banyo aynaları çok dekoratif renk olarakta bence uyumlu.
 Herhalde bu geniş salon herkes de aynı izlenimi uyandırmıştır. Bir Konağın geniş misafir salonu gibi bir kanı oluşturuyor. Pencereden geniş ve yeşil bir bahçesi olduğu görünüyor kim bilir evin tamamı nasıl güzel. Kocaman devasa ipek halı salonun beynini oluşturmuş gibi tüm odaya hakim olmuş. Pastel ve kahverengi tonlarındaki dekorasyon ve mobilya seçimi harika.  Kahve tonlarındaki üçlü iki kanapeden oluşan salon koltuklarına çağla rengindeki Berjerler harika uyum sağlamış. Salonda öyle güzel bir renk dağılımı olmuşki kimseyi rahatsız edecek bir detay göze çarpmıyor. Evin içinde çok sıkış tepiş mobilya sevmeyen benim gibi bayanların çok hoşuna gidecektir bu salon. Şömine tek başına bile yeter fakat üzerindeki resim tablosu ve her iki yanındaki ahşap gömme raflar çok güzeller. Bu kadar büyük bir salon için Salonun duvarlarındaki bayaz Aplikleri ve tavandaki minik beyaz spotları yeterli bulmuşlar. Fakat ne bileyim şöyle baktığımda bende nostaljik bir salon izlenimi uynandıran bu salondaki aydınlatmanın daha farklı olmasını beklerdim. Ahşap bir Avize tavndan sarkıyor ve Aplik olarak Fenere benzeyen özel Aplik tasarımları hoş olurdu tabi öyle bir tasarım varsa:) eğ yoksa bizde tasarımcılara ilham vermiş olalım:)
İşte Modern Salon Dekorasyonu ve Modern Salon Mobilyaları. Ya da Zengin İnsanlarının Salon Dekorasyonları nasıl olur? Eğ fakir ya da orta direk vatandaşların kirada oturdukları evlerinin tamamının bu salon kadar olduğunu düşünürsek böyle bir ev ve mobilyalar yine Hayel arşivlerimizde yer alır ancak. Derler ya hayel etmek yapmanın yarıdısır bizde Hayel ederiz o damı parayla değil mi? yani :). Şimdi bu kadar modern bir salonu anlatmak için düşüncelerim tek başına mümkün değil yetmez. Mobilyacılıkla ilgili Terimleri de bilmek gerekir. Neyse ben yine kendi uslubumla anlatayım zaten ssalonun Dekorasyonunu harikalığını görüyorsunuz. Dublex evin içinde üst katlara çıkan şık bir merdiven geniş modern bir Dubleks taş ev hep hayel etmişimdir. Fakat bilmem bir gün gerçek olurmu olduğundada umarım romatizma ağrılarından yerinden kımıldamakta zorlanan yaşlı bir teyzecik olmam o merdivenleri ikişer ikişer çıkabileceğim yaşlarda olurum umarım. Yaş 40 haliyle şimdi bile 1 çift bir tek atarken merdivende bu dilek bir an önce gerçekleşse harika olurdu:). Evin içindeki kapının kemerleri ve şöminenin çevresini duvar taş kaplama ile ne güzel yapmışlar evi gösterende zataen o olmuş. Altı oymalı demir üstü Granit mermer sehpa çok şık. Tabi çok Tv izliyen bir ülkenin vatandaşı olarak ilk iş Tv nerde onu arıyor. Olsun şu şöminenin çaprazında duran dev aynayı başka yere alırız orayada afillisinden dev bir Plazma Tv koydukmu işlem tamam:). Amerikan mutfak pek bana uymasada burda hoşuma gitti şu mutfağa doğru bir geçiş yapabilseydik iyi olurdu.






Yorum

1 Adet Yorum Yapıldı " HAYAL ARŞİVLİK MODERN SALON DEKORASYONU LÜKS EVLER "

Yorum Gönder

 
Üste Çık Copyright © 2011-2013 | Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapmak Yasaktır! | Platinum Türkçe Blogger Teması